Introductie

Wonen in Frankrijk

franshuis-ramenU kent dat gevoel wel als u weer in Frankrijk op vakantie geweest bent, “hier zou ik best een huisje willen hebben”. Makkelijk om meerdere vakanties per jaar door te brengen of misschien om er permanent te gaan wonen. Zeker ook omdat onroerend goed in Frankrijk stukken goedkoper is dan in ons drukke landje. Het mooie uitgestrekte uitzicht vanuit uw tuin over de glooiende heuvels, het mooie blauwe meer of misschien wel de prachtige azurblauwe zee die in de verte op u zit te wachten. De droom die velen van ons hebben.

Voor wie is onze informatie bedoeld?

Maar deze droom ligt dichter binnen uw bereik dan u misschien denkt. Velen medelanders zijn u reeds voorgegaan en hebben deze droom gerealiseerd. Belangrijk is wel dat u deze droom niet in een nachtmerrie laat eindigen. Daarvoor hebben wij deze informatie website voor u ingericht. Om u te informeren, te adviseren en voor te bereiden voor deze grote stap.
Vooral voor startende ‘huizen zoekers’ is deze informatie ideaal, wij hebben zo breed en neutraal mogelijk alle facetten voor u op een rijtje gezet.

Waar dient u aan te denken voordat u een huis gaat kopen

frans-meerHet meest belangrijke is het feit dat u te maken krijgt met Franse regels en Franse instanties, zoals makelaars, notarissen, overheid, banken, maar ook de Franse mentaliteit die anders is dan de Nederlandse. Daarom is het noodzakelijk dat u zich uitgebreid voorbereid op de informatie die daarover is te vinden en deze ook als een soort checklist noteert.  Pas nadat u deze informatie tot u heeft genomen en ook voor uzelf heeft vastgelegd, gaat u pas beginnen met informatie gesprekken met makelaars, bemiddelaars en speciefike adviseurs die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Binnen onze website zult u enkele verwijzingen vinden naar deze dienstverleningen. Maar wij hebben geen enkele verbinding met deze instanties. Onze website is volledig onafhankelijk van wie dan ook.

 

 

Nieuw!

Adverteer op onze site. Heeft u een huis te huur in Frankrijk of wilt u uw huis verkopen in Frankrijk, dan kunt u uw eigen advertentie met foto’s op onze site laten plaatsen. U krijgt een eigen pagina met tekst en foto’s, zo bereikt u een nog groter publiek.

De kosten zijn zeer laag in vergelijking met andere websites die dat in Nederland doen. Voor Euro 25,- eenmalig tot uw huis verkocht is krijgt u van ons het volgende:

Een eigen webpagina met:

  • Een uitgebreide  omschrijving van uw woning of appartement
  • 5 exterieur foto’s van uw woning/appartement + 5  interieur foto’s
  • Indien aanwezig wordt uw Youtube video ook geplaatst
  • Uw contactinformatie (of die van uw makelaar) plus routebeschrijving (inclusief een interactieve Googlemap van uw adres)

Lees meer over advertentie plaatsen