Voordelig uw huis verkopen in Frankrijk

Nieuwe manier van voordelig en efficiënt verkopen.

voordelig-huis-verkopenDe makelaars in Frankrijk zijn duur. Ze vragen tussen de 5 en 8% commissie van de vraagprijs om een woning aan een koper te helpen. Voor een woning waar de eigenaar 250.000 voor kan ontvangen krijgt hij maar 235.000 euro. Vaak vertellen de makelaars aan hun klanten dat het de koper is die de commissie betaalt. De koper is echter bereid een prijs te betalen (meestal de marktprijs) en de makelaar neemt van dit bedrag zijn percentage.  Dit houdt in dat het uiteindelijk toch de verkoper is die de commissie betaalt.

Er is nog een ander aspect. Als de verkoper bereid is 235.000 te accepteren zal hij meer kopers bereiken als de vraagprijs ook rond dit bedrag ligt. Er zijn meer mensen die 235.000 euro kunnen betalen dan 250.000 euro.

Uiteraard kunnen verkopers proberen hun woningen rechtstreeks, zonder tussenkomst van een makelaar , te verkopen. Veel Fransen doen dit, juist om de dure makelaar te vermijden. Echter een woning verkopen is niet altijd eenvoudig. Vele verkopers schakelen toch een makelaar in omdat ze graag begeleiding wensen.

Sinds kort zijn er nieuwe initiatieven op de onroerend goed markt gekomen. De crisis en de daardoor stagnerende verkoopmarkt samen met de blijvende hoge makelaarscommissies hebben dit versneld.

Coach Proprio is hiervan een voorbeeld. Ze combineren de twee voordelen van de twee traditionele manieren van verkopen; professionaliteit van de makelaar en geen commissie die betaald hoeft te worden als er rechtstreeks verkocht wordt.

De klant houdt de professionele begeleiding omdat Coach Proprio een ruime onroerend goed ervaring heeft. Ze komen bij de verkoper langs, geven hem verkoopadviezen, nemen foto’s, helpen met de taxatie, maken een omschrijving (in 3 talen) van de woning en wijzen de verkopers om zijn verplichtingen en rechten. Een heel belangrijk aspect is de publiciteit die ze voor de verkoper verzorgen. Ze plaatsen de advertentie door naar minimaal 18 sites . Nationaal en internationaal, gratis en betaalde, professionele en particuliere sites. Het doel is ervoor te zorgen dat de koper de woning zo snel mogelijk vindt.

Uiteraard doet Coach Proprio niet alles wat een makelaar doet.

De verkoper doet de bezichtigingen en onderhandelingen zelf. Wel kan Coach Proprio helpen te vertalen indien er een buitenlandse koper gevonden is.

De verkoper betaalt een vast bedrag van 3000 euro. Geen commissie of andere kosten.

Dit betaalt de verkoper op de dag van overdracht.

Tot dan kan de verkoper gebruik maken van de juridische en financiële kennis van Coach Proprio.

Mikel de Rooij die in 2001 naar Frankrijk is gekomen, zijn “carte professionnelle” heeft gehaald en aankoopmakelaar geworden is heeft dit bedrijf opgericht. Er werken inmiddels 5 mensen en ze zijn druk bezig met het werven van nieuwe mensen zodat het werkgebied uitgebreid wordt.

Bent u geïnteresseerd in deze vorm van verkopen, neem dan vrijblijvend contact op met Mikel de Rooij.

Author: redstarweb

Share This Post On